РЕЦЕПТУРНИК


 Blog
Начало » 2012 » Декември » 18 » Хамбургери
14:35
Хамбургери
За приготвянето на хамбургери се използват четири вида месо: кълцано говеждо, смляно пилешко, кълцана говежда плешка, мляно говеждо филе.
Кълцаното мео с по-голямо съдържание на мазнини пече на скара. Когато бургерите се пържат, за предпоитане е те да са от по-постно месо. Хамбургерите от мляно месо са по-сбити и компактни.
В зависимост от вкуса си можете да замените говеждото месо с овче, свинско или телешко. Месото за хамбургери трябва да е  чрко червено от външната страна и по-тъмно от вътрешната. То не бива да се държи в хладилник повече от 1-2 дена, но във фризера може да се съхранява до 3 месеца.
Месото за хамбургери се размразява в хладилник, а не на кухненската маса.
Възможно по-малко се допирайте до месото с ръце, иначе хамбургерите стават по-сбити и сухи.
Преди да поставите бургерите да се пекат или да се пържат, сгорещете добре тигана, фурната или скарата. Месото се запържва  по 1-2 минути от всяка страна, и след това всяка от тях се пържи до готовност. Не натискайте бургера с вилица. За да определите дали хамбургера е готов, погледнете краищата. Ако са още червени, значи е суров. Когато започнат да стават кафрникави, той е полуготов и когато са тъмно-кафяви, можете да го махнете. Все пак ако искате боцнете го с вилица леко, но внимавайте да не изтече сока.
    Основният бургер е прекрасен сам по себе си или сложен върху хлебче или вътре в питка. Но той ще стане още по-хубав, ако използвате за декорация превъзходни гарнитури:
- Майонеза, дебело парче домат, тънко резенче лук и листо от салата;
-спаначено-сметанов сос, тънко парченце шунка и сирене "Рокфор";
- скилидка счукан чесън, разтопено краве масло или маргарин, червен пипер, синьо сирене, всичко това добре разбъркано;
- пастет от черен дроб и тънко резенче лук;
- парченце бекон, нарязани  на тънки филийки твърдо сварени яйца;
- домашно сирене и нарязана на ситно салата;
- кисело зеле, люта и сладка горчица;
- салата от зехтин;
- сметана, нарязан на дребно лук, парченца краставица;
- салам нарязан на парченца, зелени маслини, малко оцет и олио;
- кетчуп и аншуа;
- кисело мляко, парченца ябълка и малко канела;
- настърган морков, стафиди и малко майонеза;
- сос "Къри"
- салата, парченца лук, сос
- парченца портокал, листенца джоджен, супена лъжица разбита сметана;
- раци, салата и хрян;
- задушени гъби, зелена чушка, лук;

Категория: Статии | Прегледи: 696 | Добавил: admin | Тагове/Tags: 0.0/0
Всички коментари: 0
За да добавите коментар, трябва да сте регистриран потребител
[ Регистрация | Вход ]
Чт, 2024-05-09, 17:31

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Кулинарни рецепти [3]
Статии [13]
Тази секция е за всеки, които иска да сподели или да прочете нещо интересно за дома, градината, хоби, развлечение и пр.
Готвачи [0]
Известни български и световни майстор готвачи.
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP