Продукти: 1 кг средно големи
тиквички, 1 глава лук, 2 глави чесън, 1 връзка копър, черен пипер и сол на
вкус, 200 г олио, 4 стръка магданоз, 2-3 яйца, 3 супени галета (брашно), 1 чаена лъжичка
чубрица.
Приготвяне: Тиквичките се обелват и се
настъргват на ситно ренде. Поставят се в тензух или гевгир, за около 1 час, за
да се отцедят от сока. След като се отцедят се слагат в купа и към тях се
прибавя галетата, солта и черния пипер. Лукът, чесана и копъра се нарязват на
ситно и се добавят към сместа. Със супена лъжица се взема от готовата смес и се
пуска в горещата мазнина. Кюфтетата може да се изпържат и във фритюрник.
Готовите тиквички се подреждат в чиния и се поръсват със ситно нарязания
магданоз.