РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Кулинарен речник



Начална страница
Share |
Булгур - олющено и натрошено жито.
Чеверме - печено на шиш или на скара месо.
Чомак - кълка от птица.
Юфка - Сушени тънки тестени кори, от които се приготвят ястия.
Хайвер - яйца от риба.
Геврек - тънко сухо кравайче, приготвено по специален начин.
Джолан - дплната част на говежди крак (като месо за варене).
Кавърма - ястие от късчета пържено месо.
Кайма - кълцано месо.
Каймак - сметана.
Кускус - тестени зрънца от яйца, грис или брашно и мляко, сварени и подправени с масло.
Курабия - сух печен сладкиш от брашно, захар, яйца, понякога и сирене.
Сутляш - мляко с ориз.
Сач - железен или глинен съд (подница, връшник, тиган, тава за печене).
Гювеч - Плитък глинен съд за печене; ястия от месо и зеленчук, ориз и др.
Суджук - вид колбас, приготвен в дебело черво, обикновено сух и приплеснат.
Леблебия - леко препечени плодове на едногодишно бобово растение.
Саздърма - Нарязано на късове и изпържено в лой овче или козе месо.
Чорба - ястие, приготвено с повече вода, което се сърба с лъжица.
Яхния - ястие със сос, обикновено приготвено от месо и зеленчуци.
Тутманик - хляб, замесен с масло или мас и сирене и печене в тепсия.


 




Сб, 2024-04-27, 06:47

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP