РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Задушено сирене



Начална страница
Share |
     
    200 г сирене,
   1 с. л. краве масло,
   1 яйце.

    
    Използваме гювече, малък съд от огнеупорно стъкло или емайлиран съд. Най-подходящо за задушаване е обезсоленото сирене. Сиренето обезсоляваме бързо, като го нарежем на парчета и го с вряла вода, в която го държим, докато водата изстине - в противен случай сиренето ще поеме обратно солта. А за да имаме на разположение леко навлажнено и малко обезсолено сирене, в тенджера поставяме цяла бучка сирене, правим дълбоки нарези през 3-4 см и наливаме само три пръста вода.

     За задушено сирене на дъното на гювечето слагаме кравето масло, а върху него поставяме натрошеното сирене. Покриваме гювечето с капак, поставяме го върху най-малкия котлон на електрическата печка и включваме на силен огън. След 7-8 минути, когато сиренето започне да омеква (това проверяваме с върха на вилицата), превключваме на най-слаб огън. Махаме похлупака и с вилица разбъркваме сиренето. След няколко минути прибавяме суровото яйце и разбъркваме, докато се получи хомогенна маса със златист цвят.




 




Сб, 2024-04-27, 07:52

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP