Продукти: 1,500 кг кисело мляко, 1 кг краставици, 80 г
растително масло, 50 г орехови ядки, 50 г копър, 30 г чесън, 30 г сол,
600 г вода.
Приготвяне: Киселото мляко се разбива добре и се разрежда със студената вода. Към него се прибавят краставиците, нарязани на дребно на кубчета или настъргани, счуканите орехови ядки, ситно нарязаният магданоз, растителното масло, счуканият чесън и солта. Смест се разбърква добре, охлажда се и се поднася.
Ореховите ядки може да се поръсят във всяка порция при поднасянето на таратора.
Приготвяне: Киселото мляко се разбива добре и се разрежда със студената вода. Към него се прибавят краставиците, нарязани на дребно на кубчета или настъргани, счуканите орехови ядки, ситно нарязаният магданоз, растителното масло, счуканият чесън и солта. Смест се разбърква добре, охлажда се и се поднася.
Ореховите ядки може да се поръсят във всяка порция при поднасянето на таратора.