Вариант 1
Продукти:
300 г шунка,
125 г масло,
5 яйца,
черен пипер на зърна.
Приготвяне: Нарязва се шунката и се нарежда в съд намазан с олио.
Счупват се яйцата върху тях и се посоляват.
На всеки жълтък се слага зрънце черен пипер.
Пече се в микровълнова фурна
4-5 минути.
Вариант 2
Продукти: 10
бр яйца,
60 г прясно масло,
20 г шунка
(или
145 г пресен салам,
140 г кренвирши),
черен пипер на зърна и сол на вкус.
Приготвяне: Шунката
(или друг колбас)
се нарязва на тънки филийки,
които леко се запържват от едната страна и се обръщат.
Върху тях внимателно се счупват
едно по едно яйцата,
посоляват се и се пържат до побеляването на белтъка,
като се внимава да не се наруши целостта на жълтъка.
След изпържването им в средата на жълтъка се поставя по едно зърно черен пипер.
|
|
Търсене |
|
|
|
Споделете |
|
|
|
Translate |
|
|
|
Категории |
|
|
|
Архив |
|
|
|
Статистика |
|
|
|
CO2 емисии |
|
|
↑ Grab this Headline Animator
|