РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Сос майонеза



Начална страница
Share |
TopBg.org Топ Класация        Продукти:10 яйца, 450 г олио, 15 г оцет, 10 г сол, 10 г лимонена киселина.
     Приготвяне: Отделя се жълтъка от белтъка и се бърка  белтъка в сух съд. Прибавя се оцетът, предварително затоплен, като бъркането продължава, прибавят се солта и лимонената киселина, след което се сипва олиото до постепенното му изчерпване. Ако майонезата случайно се пресече, поправя се по следния начин: взема се сух съд, изплакнат с белтъкал Слага се малко от пресечената майонеза и се бърка с чиста лъжица. По този начин пресечената майонеза започва да се прибира. Към нея се прибавя и останалата част от пресечената майонеза. Подправена, майонезатапродължава да се бърка и ако е останало още от олиото, прибавя се  то. Майонезата се пресича, ако се налее много олио наведнъж, преди още да е погълнало първоначалното. Пресичане може да стане, когато майонезата се сгъсти и се е превърнала на парчета. Такава майонеза може да се оправи, като се сложи малко киселина или студена вода, която, като се разбърква, я изглажда. След изглаждането и може да се долее останалото олио. Гъстата майонеза се използва за украсяване на яйца, риба, птици и зеленчуци. А за заливане на даден продукт, например студена риба, майонезата се разрежда с малко хладка вода и хладък бульон. Бульонът е в зависимост от продукта, който се залива. С рибен бульон се залива студена риба, с бульон от птица се разрежда майонеза за поднасяне на студени птици, с бульон от месо се залива майонеза за месни блюда.
















 




Пт, 2024-04-19, 12:49

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP