Продукти: 280 г агнешко месо, 500 г спанак, 40 г масло, 40 г лук, 6 г доматено пюре, 80 г кисело мляко,10 г брашно, червен пипер и сол на вкус.
Приготвяне:
Месото се нарязва
и се пържи. В маслото, в което се е пържило,
се слага нарязаният на дребно лук и се
позапържва, след което се прибавя
брашното, към което, като стане златисто,
се слага доматеното пюре и след една-две
минути – червеният пипер. Месото се
връща обратно в запръжката. Залива се
с хладка вода и се посолява. Вари се на
тих огън. Спанакът, нарязан на дребно и
задушен в мазнина, се прибавя към
омекналото месо. Със спанака ястието
вари около 20 минути. Поднася се топло,
отстрани с кисело мляко.
Рецептата е за 2 порции!