Свинско контра филе го дупчим по средата да стане като тунел. Плънката я правим от ябълки, сливи без костилки, кайма, сурови яйца, галета, сол и пипер. Запечатваме месото на скарата нареждаме в гастрономи заливаме с бяло вино и вода но не много и печем във фурна 30 минути на 2200С. След това на 180 0С до пълна готовност през цялото време обливаме месото с течносттая от гастронормите.
Месото се реже на кубчета 2 см запържва се до кафяво добавя се пилешки буьoн разтворен във вода и се оставя да ври за около час докато месото стане крехко. Отделно се запържва лук докато омекне, гъби и червен и зелен пипер. Добавяме маринатата от месото сгъстяваме с нишесте, доматен сос, оцет и събираме всички съставки. Подрежда се в чинии, ястието да е с повече сос (гъст като рядък Бешамел).
Продукти: 533 г телешко месо от труп (421 г телешко разфасовано, 506 г
говеждо от труп, 421 г говеждо разфасовано, 500 г овнешко без кост, 533 г
агнешко без кост, 460 г свинско от труп, 421 г свинско разфасовано, 400
г готова кайма), 100 г олио, 150 г червени домати, 100 г кромид лук,
100 г моркови, 100 г целина, 80 г ориз, 50 г магданоз, 2 г черен пипер,
40 г брашно, 300 г кисело мляко, 2 бр. яйца, 30 г оцет, 30 г сол. Приготвяне: Месото се обезкостява, посолява се и се смила в
месомелачка. Към него се прибавя по 1/3 от ориза (полусварен), дребно
нарязаният лук, смленият черен пипер, , ситно нарязаният магданоз и 1
белтък. Сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтенца, които
се пускат във врящия бульон от костите. Останалата част от лука,
на
... Прочети повече »