Продути за блата: 11 белтъка, 240 г пудра захар, 120 г брашно, 1 чаена лъжичка кремотартар.
За крема: 200 г краве масло, 120 г пудра захар, 11 жълтъка, 2 супени лъжици ром, 2 супени лъжици какао.
Приготвяне: На блата: Белтъците
се разбиват на сняг със захарта. Прибавя се брашното с кремотартара.
Разбърква се добре. Изсипва се в тортената форма, застлана с хартия.
Пече се в умерена фурна.
На крема: Маслото
се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се жълтъците, ромът и
какаото. Тортата се разрязва хоризонтално на две равни части, които се
слепват с крема. Отгоре и встрани се намазва със същия крем и се
украсява по желание.