РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Чушки печени



Начална страница


10 кг чушки
1 1/2 кг оцет
400 г сол
1/2 кг олио
3-4 китки магданоз
3-4 глви чесън
10-15 дафинои листа
черен пипер на зърна.

    Измитите и добре избърсани чушки се изрязват така, че да им се махне семето. Пекат се в силна фурна. Опечени, се захлупват в съд с капак, докато изстинат. Белят се и се нареждат в съд, залети с оцет. Между тях се ръси сол. Така наредените чушки нощуват. На сутринта оцетът им се изстисква с ръце и се нареждат в съд, където ще се съхраняват. Между тях се ръси дребно нарязан магданоз, дафинови листа, черен пипер и чесън. Тук - там се заливат с олио и се ръси сол до изчерпването и. Най-отгоре се заливат с останалото олио. Този пласт трябва да бъде около 3-4 см. Съдът се покрива с пергаментова хартия и се държи на проветриво и хладно място.









     РЕЦЕПТИ      РЕЦЕПТИ С ЧУШКИ      МАРИНОВАНИ ЧУШКИ           рецепта

  
консервиране  


 




Ср, 2024-05-01, 22:48

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP