Продукти: 0.500 кг домати,
100 мл (1/2 ч. ч.) растително масло, 50 г кромид лук, 50 г ориз, 100 мл
(1/2 ч. ч.) прясно мляко, магданоз, чубрица, черен пипер и сол.
Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнина. Към него се прибавят ситно нарязаните домати и също се задушават. Залива се с 5 ч. ч. гореща вода и се оставят да заврят. Прибавят се оризът и прясното мляко. Супата се посолява и се доварява на тих огън. Поднася се поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз и чубрица.
Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнина. Към него се прибавят ситно нарязаните домати и също се задушават. Залива се с 5 ч. ч. гореща вода и се оставят да заврят. Прибавят се оризът и прясното мляко. Супата се посолява и се доварява на тих огън. Поднася се поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз и чубрица.