Продукти: 412
г бял дроб, 120 г ориз, 100 г прясно масло, 200 г пресен лук - пресен,
150 г моркови, 400 г червени домати, 1 1/2 яйце, 300 г кисело мляко, 30 г
брашно, 2 г черен пипер, 30 г оцет, 30 г сол, 50 г джоджен, 50 г
магданоз.
Приготвяне: Нарязаните
на дребно лук, настърганите моркови и част от дребно нарязаните домати
се задушават до полуомекване в мазнината с добавка на малко сол, след
което се заливат с прецедения бульон, в който се вари дробът. След
кипването на бульона се прибавят полусвареният дроб, нарязан на дребно,
почистеният ориз, останалите дребно нарязани домати и ситно нарязаният
джоджен. Супата се посолява и се вари още 30 -40 минути, застройва се с
варена застройка от млякото, брашното и яйцата. Овкусява се с оцета,
черния пипер и се поднася поръсена с дребно нарязания магданоз.