1 кг свински дроб
4-5 глави лук
1 супена лъжица брашно
1 кафена чашка олио
1 чаена лъжица червен пипер
1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
1 чаена лъжица стрита чубрица
черен пипер
сол.
Почистваме и измиваме свинския дроб, след което го нарязваме на хапки. Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Когато стане златист, поръсваме леко препеченото брашно и също го запържваме. Прибавяме нарязания черен дроб и поръсваме чубрицата, червения и черния пипер. Наливаме малко топла вода, за да получим сос, посоляваме на вкус и задушаваме на тих огън, докато дробът омекне. Десетина минути преди да отстрани от огъня, добавяме доматеното пюре, размито в 1 кафена чашка вода и поръсваме ситно нарязания магданоз.
Рейтинг: 0.0/0
|