Продукти: 100 г олио,
150 г прясно масло, 400 г кромид лук, 1, 600 кг пиперки, 500 г домати,
350 г сирене, 5 бр. яйца, 800 г кисело мляко, 100 г брашно, 50 г
магданоз, 15 г сол.
Приготвяне: Лукът, нарязан на дребно, се задушава в мазнина. Прибавят се последователно и се задушават нарязаните пиперки и червени домати. Задушените зеленчуци се разстилат в тава и се покриват с настърганото на ренде сирене, примесено с част от дребно нарязания магданоз. Ястието се залива със сос, приготвен от млякото, брашното и яйцата и малко сол, и се пече в по-силна фурна. Готовият гювеч се поднася поръсен с останалия дребно нарязан магданоз.
Ястието е за 10 порции!
Приготвяне: Лукът, нарязан на дребно, се задушава в мазнина. Прибавят се последователно и се задушават нарязаните пиперки и червени домати. Задушените зеленчуци се разстилат в тава и се покриват с настърганото на ренде сирене, примесено с част от дребно нарязания магданоз. Ястието се залива със сос, приготвен от млякото, брашното и яйцата и малко сол, и се пече в по-силна фурна. Готовият гювеч се поднася поръсен с останалия дребно нарязан магданоз.