РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Голи сарми (писюр-кюфте)



Начална страница
     Продукти: 600 г телешко месо, 150 г (3/4 ч.ч.) ориз, 6 с.л. брашно, 3 бр. яйца, 125 г прясно масло, 1 бр. лимон, 100 г целина, 1/2 ч. л. червен пипер, черен пипер и сол.
     Приготвяне: Към смляното месо се прибавят оризът, белтъците на двете яйца, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят дребни продълговати кюфтета, овалват се в брашно, и без да се сплескват, се оставят да престоят 1/2 час. Във вряща подсолена вода се пуска целината, предварително обелена, измита и нарязана на осминки, и след като поври няколко минути, се прибавят 3 с.л. масло. Пускат се едно по едно кюфтетата и се варят на тих огън, за да не се разкъсат, до омекването на ориза. Жълтъците от двете яйца и третото яйце се разбиват със сока от лимона и към тях се прибавя постепенно и при непрекъснато разбъркване сосът от ястието. Кюфтетата се нареждат в чиния и се заливат с яйчения сос и останалото масло затоплено и оцветено с червения пипер.


 




Пт, 2024-04-26, 05:19

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP