РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Яхния от грах



Начална страница

3,350 кг пресен грах (2, 500 кг консервиран грах)
100 г растително масло
100 г маргарин
400 г кромид лук
130 г моркови
300 г червени домати
30 г брашно
10 г червен пипер
50 г копър (магданоз)
20 г сол.



Почистеният грах се вари в малко количество вода на тих огън до омекване. В загрятата мазнина се задушават лукът, нарязан на дребно, морковите, нарязани на дребни кубчета, и част от дребно нарязаните домати. Прибавя се брашното и леко се запържва. Накрая се слага червеният пипер. Задушените зеленчуци се смесват със сварения грах и останалите дребно нарязани домати. Ястието се разбърква леко, посолява се и се оставя да ври на тих огън около 15 мин или се запича. След отстраняването му от огъня се поръсва с дребно нарязания копър (магданоз).









РЕЦЕПТИ ЯХНИЯ БЕЗМЕСНИ ПОСТНИ ЯСТИЯ ГРАХ


 




Пт, 2024-04-26, 17:19

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP