РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Катми



Начална страница
      Продукти: 400 г брашно, 60 г прясно масло, 5 - 10 г мая, 1 бр. жълтък, 1 щипка сол.
    Приготвяне: От брашното, размитата с малко хладка вода мая, солта и около 2 ч. ч. вода се приготвя тесто, което втасва, докато обемът му се увеличи 2 - 3 пъти. От него с черпаче се сипва върху сач, който се намазва с мазнина и разбит жълтък (за всяка катма), и се изпичат катми (като се запекат от едната страна, обръщат се да се запекат и от другата). Веднага след изпичането им катмите се намазват с масло и се поднасят с кисело мляко, айрян или мед.


 




Вт, 2024-12-03, 18:08

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP