=
Продукти:
400 г брашно, 60 г прясно масло, 5 - 10 г мая, 1 бр. жълтък, 1 щипка сол.
Приготвяне: От брашното, размитата с малко хладка вода мая, солта и около 2 ч. ч. вода се приготвя тесто, което втасва, докато обемът му се увеличи 2 - 3 пъти. От него с черпаче се сипва върху сач, който се намазва с мазнина и разбит жълтък (за всяка катма), и се изпичат катми (като се запекат от едната страна, обръщат се да се запекат и от другата). Веднага след изпичането им катмите се намазват с масло и се поднасят с кисело мляко, айран или мед.
|
|
Търсене |
|
|
|
Споделете |
|
|
|
Translate |
|
|
|
Категории |
|
|
|
Архив |
|
|
|
Статистика |
|
|
|
CO2 емисии |
|
|
↑ Grab this Headline Animator
|