РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Хамбургери



Начална страница
Share |
TopBg.org Топ Класация
Обикновен

Продукти:
500 г кълцано свинско или говеждо месо, 1 глава кромид лук, млян черен пипер.
Приготвяне: Месото се накълцва, отгоре се нарязва лука, посолява се, поръсва се с черен пипер. Сместа се разбърква хубаво с вилица. Получената маса се разделя на топки, които леко се сплескват. Пържат се на скара или тиган. Опържената смес се поставя между разрязано хлебче или питка.

Вегетариански

Продукти:
1 буркан зелен грах, 1 и 1/2 чаени чаши дребно нарязани фъстъци, 1 и 1/2 чаени чаши галета, 1 и 1/4 чаени чаши дребно нарязан спанак, 3/4 чаени чаши настъргани моркови, 1/4 чаена чаша дребно нарязани зелени и червени чушки, 6 главички дребно нарязан кромид лук, 2 супени лъжици дребно нарязани  листа от целина, 1 супена лъжица дребно нарязан магданоз, 1/4 чаена лъжичка млян черен пипер, 1/4 чаена чаша майонеза, 2 супени лъжици краве масло или маргарин.
Приготвяне: Всички изброени по-горе продукти се разбъркват много добре, като грахът предварително се намачква. От получената смес се оформят бургери (плоски кюфтета) и се изпържват в маслото или маргарина.

Бургерите се поставят в срязана на две питки и се гарнира по желание с резенче домат, листо от салата, колелца лук, зелена салата, нарязана на колелца  репичка; топено сирене, парченца домат и краставица; бекон, кашкавал и горчица; задушен домат и настърган кашкавал и т. н.


 




Чт, 2024-11-21, 12:09

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP