РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Кисело мляко



Начална страница
Продукти:
1 л прясно мляко,
1 с. л. кисело мляко за подкваса.
Приготвяне:  Прясното мляко се сварява и се охлажда до 38 - 400С (да е малко по-топло от ръката). Отделя се 50 мл (1/4 ч. ч.) от него, разбърква се с подквасата и отново се изсипва към останалото мляко. Подкваеното мляко се разбърква, похлупва се с капак, увива се с одеяло и се оставя на топло, за да се поддържа постоянна температура (38 - 400С) в продължение на 2 - 3 часа, т. е. докато се развие млечнокиселата ферментаия. След това млякото се  съхранява в хладилник.


 




Пт, 2024-04-26, 10:40

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP