РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Кюфтета от картофи



Начална страница
Вариант:1
Продукти:
1,250 кг картофи
50 г краве масло
50 г растително масло
5 бр. яйца
60 г брашно
100 мл прясно мляко
60 г галета
сол
магданоз
черен пипер на вкус.


Приготвяне: Картофите, нарязани на дребни кубчета, се задушават до полуомекване в част от растителното масло, след което се смесват с нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца. От млякото и леко препеченото брашно се приготвя гъст сос, който се прибавя към картофите. Сместа се подправя на вкус с магданоз, сол и черен пипер, разбърква се и се оставя да престои 1/2 час. От нея след това се оформят кюфтета, които се овалват в галетата и се изпържват в останалт част от растителната мазнина. Поднасят се полети с разтопеното краве масло и различни салати.



Вариант: 2
Продукти:
2 кг картофи
220 г растително масло
150 г кромид лук
300 г сирене
2-3 бр. яйца, 80 г брашно
50 г магданоз
10 г сол
2 г черен пипер.


Приготвяне: Картофите, измити и сварени, се обелват, докато са топли, а като изстинат се настъргват на ренде. Към тях се прибавят дребно нарязаните лук и магданоз, натрошеното сирене, смленият черен пипер, яйцата и солта. От сместа, след като се омеси добре, се правят кюфтета, които се овалват в брашно и се изпържват в загрятата мазнина. Поднасят се със зелена салата или кисело мляко.


 




Вт, 2024-04-23, 17:05

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP