Продукти: 480
г агнешко месо с кости (500 г овнешко месо без кости, 533 г телешко от
труп, 421 г телешко разфасовано, 430 г пиле), 100 г прясно масло, 200 г
пресен кромид лук, 170 г стар кромид лук, 250 г червени домати, 200 г
пресни пиперки, 100 г лютиви пиперки, 100 г ориз, 30 г брашно,50 г
магданоз, 30 г джоджен, 2 бр. яйца, 30 г оцет, 30 г сол, 2 г черен
пипер.
Приготвяне: Дребно
нарязаният стар лук се задушава в маслото с добавка на малко сол и
вода. След изпаряването на водата се прибавят част от червените домати,
нарязани на дребно, и леко се запържват. После се слага брашното и също
се запържва леко. Запръжката се разрежда с бульон (от месото) или вода
и се кипва. Тогава се прибавят месото и пиперките, нарязани на
парченца. Като поомекне месото, се слагат последователно оризът,
зеленият лук, джодженът и останалата част от доматите, нарязани на
дребно, и черният пипер. Супата се доварява и се сваля от огъня,
застройва се с разбитите яйца на тънка струйка до пресичането им,
овкусява се и се поднася поръсена с дребно нарязания магданоз.