РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Курбан-чорба



Начална страница
Share |
TopBg.org Топ Класация
      Продукти:  480 г агнешко месо с кости (500 г овнешко месо без кости, 533 г телешко от труп, 421 г телешко разфасовано, 430 г пиле), 100 г прясно масло, 200 г пресен кромид лук, 170 г стар кромид лук, 250 г червени домати, 200 г пресни пиперки, 100 г лютиви пиперки, 100 г ориз, 30 г брашно,50 г  магданоз, 30 г джоджен, 2 бр. яйца, 30 г оцет, 30 г сол, 2 г черен пипер.
     Приготвяне: Дребно нарязаният стар лук се задушава в маслото с добавка на малко сол и вода. След изпаряването на водата се прибавят част от червените домати, нарязани на дребно, и леко се запържват. После се слага брашното и също се запържва леко.  Запръжката се разрежда с бульон  (от месото) или вода и се кипва. Тогава се прибавят месото и пиперките, нарязани на парченца. Като поомекне месото, се слагат последователно оризът, зеленият лук, джодженът и останалата част  от доматите, нарязани на дребно, и черният пипер. Супата се доварява и се сваля от огъня, застройва се с разбитите яйца на тънка струйка до пресичането им, овкусява се  и се поднася поръсена с дребно нарязания магданоз.


 




Чт, 2024-04-25, 09:19

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP