РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Lekerli



Начална страница
Share |

Продукти: 100 г необелени, счукани на едро бадеми, 15 г канела, 10 г карамфил на прах, 50 г счукани на едро озахарени кори от лимон, 100 мл горчива вишновка, 200 мл вода, 375 г пчелен мед, 400 г захар и 1 кг брашно.

Приготвяне: Медът заедно със захарта и водата се затопля при постоянно разбъркване и при това се добавят подправките и бадемите. Съдът се снема от огъня и се бърка още 10 минути. Брашното се изсипва в съда, където ще се меси, по средата му се прави една дупка и там се изсипва медената маса, както и вишновката. Всичко това се разбърква силно и по възможност по бързичко. Трябва да се приготвя добре размесено, въздушно тесто, което се разточва, докато дебелината му стане 0.5 см. Нарязва се с нож или със специални за целта формички Парченцата се нареждат близо едно до друго в предварително поръсена с брашно тава. Пече се на умерена фурна до придобиване на светлокафяв цвят. След като изстинат апетитните сладкишчета се намазват с топла карамелизирана захар и се подреждат в подходящ съд.

Рецептата е от 1861 година.


Рейтинг: 0.0/0


 




Чт, 2024-04-25, 00:56

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP