РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Македонска наденица



Начална страница



10 кг свинско месо
2 кг праз
300 г свинска мас
10 г селитра
15 г захар
230 г сол
10 г черен пипер
10 - 15 бр. лютиви червени пиперки
свински черва.



Почистеното и измито в студена течаща вода свинско месо се накълцва със сатър. Към него се прибавят ситно нарязаният праз и ситно нарязаният праз и ситно нарязаните люти чушлета, задушени в маста и малко вода, а така също селитрата, захарта, солта и смленият черен пипер. Сместа се разбърква добре, изсипва се в емайлиран съд, натъпква се добре, повърхността на каймата се заглажда и съдът се поставя на студено място при температура 40С. След 24 часа се пълнят почистените и измити в студена течаща вода свински черва, като на всеки 10 см се усукват, за да се получат наденичките. Наденичките се набождат с игла, за да се отстрани въздухът, останал при пълненето им. Готовите наденички се окачват на хладно и проветриво място.


Рейтинг: 0.0/0





Коментар:




 




Пт, 2024-04-26, 19:28

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP