10 кг свинско месо 2 кг праз 300 г свинска мас 10 г селитра 15 г захар 230 г сол 10 г черен пипер 10 - 15 бр. лютиви червени пиперки свински черва. Почистеното и измито в студена течаща вода свинско месо се накълцва със сатър. Към него се прибавят ситно нарязаният праз и ситно нарязаният праз и ситно нарязаните люти чушлета, задушени в маста и малко вода, а така също селитрата, захарта, солта и смленият черен пипер. Сместа се разбърква добре, изсипва се в емайлиран съд, натъпква се добре, повърхността на каймата се заглажда и съдът се поставя на студено място при температура 40С. След 24 часа се пълнят почистените и измити в студена течаща вода свински черва, като на всеки 10 см се усукват, за да се получат наденичките. Наденичките се набождат с игла, за да се отстрани въздухът, останал при пълненето им. Готовите наденички се окачват на хладно и проветриво място. |
Рейтинг: 0.0/0
|