РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Маринована солена риба



Начална страница
Share |

         Продукти:  1, 430 кг солена риба – херинга, селда, карагьоз, скумрия, 500 г вода, 100 олио, 100 г моркови, 90 г кромид лук, 100 г целина – глави, 200 г оцет, 10 г сол, 25 г захар, 0, 1 г дафинов лист, 0, 5 г черен пипер, 0, 1 г бахар, 0, 1 г карамфил, 40 г зелена салата (магданоз), 150 г прясно масло.

          Приготвяне: Почистените и измити моркови, целина и лук, нарязани на тънки филийки, се заливат с водата и се варят 10 – 15 минути с добавка на сол и захар. Към края на варенето се прибавят оцетът и подправките.

       От солените риби, почистени от главата и костите се оформят филенца, които се нареждат на един ред в плитък съд и се заливат с изстиналата марината. Така те престояват на хладно 24 часа.

       Маринованите филенца се поднасят с парче масло и свежа  украса от магданозови клонки или листа от зелена салата, като се заливат с маринатата.



 




Сб, 2024-04-20, 07:48

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP