TopBg.org Топ Класация
Продукти: 1 яйце, мая колкото кибритена кутийка, 1 чаена чаша кисело мляко и малко прясно мляко, олио, 1/2 супена лъжица сол, повече от 500 г брашно; за плънката: 200 г сирене; за заливката: 2 яйца и 3/4 пакетче краве масло.
Приготвяне: Най-удобен съд за милинките е електрическата тенджера. Слага се чашата и по средата и се сипва олио на дъното. От добре измесеното тесто се правят малки топчета, които се овалват в олиото на дъното на тенджерата и се нареждат едно до друго. Сиренето се натрошава и се поръсва между милинките. Кравето масло се разтопява и смесва с разбитите яйца. Със сместа се заливат милинките. Пекат се на умерена фурна около 45 минути. За да станат пухкави и сочни, не отваряйте фурната по време на печенето.
Приготвяне: Най-удобен съд за милинките е електрическата тенджера. Слага се чашата и по средата и се сипва олио на дъното. От добре измесеното тесто се правят малки топчета, които се овалват в олиото на дъното на тенджерата и се нареждат едно до друго. Сиренето се натрошава и се поръсва между милинките. Кравето масло се разтопява и смесва с разбитите яйца. Със сместа се заливат милинките. Пекат се на умерена фурна около 45 минути. За да станат пухкави и сочни, не отваряйте фурната по време на печенето.