РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Мусака



Начална страница
       Продукти: 1.800 кг картофи, 150 г растително масло, 100 г прясно масло, 180 г кромид лук, 200 г ориз, 500 г червени домати, 100 г брашно, 50 г прясно мляко, 3 бр. яйца, 100 г кашкавал, 50 г магданоз, 2 г червен пипер, 20 г сол.
      Приготвяне: Лукът, нарязан на дребно, се задушава в част от мазнината. Прибавят се последователно и запържват почистеният и измит ориз и част от червените домати, нарязани на дребно. Слагат се подправките и се налива гореща вода, колкото да набъбне ориза. Картофите се обелат, нарязват се на филии и се полуизпържват. В тава се нареждат на пластове останалите домати, картофите и оризът, като се завършва с пласт домати. Мусаката се залива със сос, приготвен от леко запърженото брашно, млякото и яйцата, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече в умерена силна фурна до зачервяване.


 




Чт, 2024-03-28, 10:31

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP