600 г картофи
6 яйца
100 г брашно
150 г прясно масло
250 г пресен каймак
100 г кашкавал
Картофите се обелват, сваряват се в посолена вода, изцеждат се добре, подсушават се и се прекарват през преса, за да се получи гладко и по възможност твърдо пюре. Прибавят се 3 жълтъка, като пюрето се разбърква на топло, за да се стегне още повече, след което се оставя да изстине малко, за да може да се работи с ръка. изважда се на дъска или равна маса, поръсена с брашно. Пюрето се прави във вид на руло и с ножа се нарязват колелца с дебелина до 1 см и ширина 3-4 см. Колелцата се панират в брашно и разбито яйце и се пържат на тиган в горещо масло, като се обръщат и от двете страни като кюфтета. Изпържените картофени кюфтета се нареждат в подходяща огнеупорна чиния полуизправени и застъпени до половината. Каймакът се сварява и с него се поливат подредените ньоки. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал. Сервират се топли като предястие.