РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Ньоки от картофи



Начална страница

   600 г картофи
  6 яйца
  100 г брашно
  150 г прясно масло
  250 г пресен каймак
  100 г кашкавал


    Картофите се обелват, сваряват се в посолена вода, изцеждат се добре, подсушават се и се прекарват през преса, за да се получи гладко и по възможност твърдо пюре. Прибавят се 3 жълтъка, като пюрето се разбърква на топло, за да се стегне още повече, след което се оставя да изстине малко, за да може да се работи с ръка. изважда се на дъска или равна маса, поръсена с брашно. Пюрето се прави във вид на руло и с ножа се нарязват колелца с дебелина до 1 см и ширина 3-4 см. Колелцата се панират в брашно и разбито яйце и се пържат на тиган в горещо масло, като се обръщат и от двете страни като кюфтета. Изпържените картофени кюфтета се нареждат в подходяща огнеупорна чиния полуизправени и застъпени до половината. Каймакът се сварява  и с него се поливат подредените ньоки. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал. Сервират се топли като предястие.


 




Сб, 2024-04-27, 04:21

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP