РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Ориз - за гарнитура



Начална страница
 
320 г ориз
50 г кромид лук
100 г прясно масло
2 г черен пипер
10 г сол.


   
Лукът, почистен и нарязан на ситно, се задушава в маслото. Прибавя се почистеният, измит и добре изцеден от водата ориз и се пържи 10-15 мин. Залива се с кипчща вода или прецеден бульон (в съотношение 1:2), посолява се и заедно с черния пипер (на зърна) се кипва на силен огън, след което се задушава на тих огън  25-30 минути, без да се разбърка. Поднася се подходящо оформен като гарнитура на задушени или печени меса, птици и др.
 

 




Пт, 2024-04-26, 01:50

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP