Продукти: 650 г прясно мляко, 350 г брашно, 5 бр. яйца, 5 г сол, 70 г олио, 15 г краве масло.
Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се при непрекъснато разбиване на топлото прясно мляко и брашното, а след това останалото мляко и солта. Полученото рядко тесто се прецежда и от него в загрят тиган, намазан с мазнина, се изпържват добре палачинките и от двете страни. Изпържените палачинки се поставят една върху друга, като помежду им се намазват с кравето масло и се захлупват, за да не засъхнат.
|
 |
Търсене |
|
 |
 |
Споделете |
|
 |
 |
Translate |
|
 |
 |
Категории |
|
 |
 |
Архив |
|
 |
 |
Статистика |
|
 |
 |
CO2 емисии |
|
 |

↑ Grab this Headline Animator
|