Продукти: 1 малко пиле, 100 г консервирани гъби, 100 г натрошено сирене,
3 обелени домата (или 1 с. л. доматено пюре), 2 средни моркова, 1 чаена
лъжичка черен пипер, 4-5 скилидки счукан чесън, ситно нарязан мгданоз,
сол. Приготвяне: Пилето се сварява в малко подсолена вода заедно
с морковите и черния пипер, после се изважда и се отделя месото.
Нарязва се на парчета и се смила или намачква до каша или нишки.
Зеленчуците се нарязат на ситно, прибавя се чесън, всичко се смесва с
пилешката каша и магданоза. Прибавя се малко бульон от пилето и се
оставя няколко минути да се сгъсти. Накрая се поръсва със сиренето.
Кашата се поднася топла.