РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Пюре от спанак



Начална страница

2 кг спанак
75 г прясно масло
100 г брашно
250 г прясно мляко
1 г черен пипер
10 г сол.


Изчистеният и измит спанак се попарва в кипяща вода, след което се прецежда и се накълцва на дребно или се смила. Брашното се запържва до светлозлатисто оцветяване в мазнината. Прибавя се спанакът и се задушава няколко минути, залива се с млякото, като се разбърква, посолява се и при непрекъснато разбъркване се оставя да ври 5-6 мин. Сваля се от огъня и се подправя със смления черен пипер.

      Забележка: Пюрето може да се приготви, като суровият спанак се смели и се задуши, без да се попарва предварително с вода.


 




Сб, 2024-04-20, 11:08

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP