80 г краве масло 1 глава кромид лук 150 г гъби 150 мл сметана 300 мл месен бульон 30 г брашно 4 картофа черен пипер сол на вкус.
Нарежете лука на ситно и го запържете до златисто в половината масло. Добавете брашното и нарязаните на филийки гъби, изпържете всичко добре и залейте със сметаната и бульона. Разбъркайте добре, посолете и поръсете с черен пипер. Отделно пригответе пържолите - начукайте ги, овкусете ги със сол и черен пипер и ги изпържете добре в останалото масло. Прибавете гъбеният сос и задушавайте още 30 минути на тих огън. Накрая сипете нарязаните на кубчета картофи, посолете, поръсете с черен пипер и задушавайте, дикато и те омекнат. |
Рейтинг: 0.0/0