РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Птица - фрикасе



Начална страница
        Продукти: 1, 500 пиле, 40 г прясно масло, 160 г олио, 400 г брашно, 2 яйца (жълтъците), 300 г лимон (2 г лимонена киселина), 300 г прясно мляко, 100 г моркови, 100 г целина, 50 г магданоз, 30 г сол.
       Приготвяне: Птицата се почиства, измива и нарязва на порции, залива се със студена вода и се вари на тих огън. След завирането и отпенването на бульона се прибавят магданозените корени, целината и морковите, почистени и нарязани на две, и солта. Брашното се запържва в маслото, до златисто оцветяване с малко сол и се разрежда с част от бульона, в който е сварено птичето месо. Полученият гъст сос се прецежда и се прибавя към жълтъците и млякото, предварително разбити със сока от лимона. След като отново заври, сосът се отстранява от огъня
       При  поднасяне на ястието порциите месо се заливат със соса.

 




Чт, 2024-04-25, 18:21

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP