РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Рагу с месо



Начална страница
       Продукти: 1,429 кг агнешко месо с кости (1, 600 кг агнешко месо без кости, 1, 600 кг телешко месо от труп; 1, 379 кг свинско месо от труп; ), 150 г свинска мас, 50 г прясно масло, 200 г кромид лук, 800 г картофи, 50 г доматено пюре, 300 г пресен грах (230 г грах консерва), 400 г моркови, 400 г целина, 400 г домати, 400 г цветно зеле, 200 г зелен фасул, 200 г пресни гъби, 50 г магданоз, 25 г сол, 15 г брашно.
     Приготвяне: Месото, нарязано на порционни парчета, се запържва в част от мазнината и се посолява. След това се прибавят и се задушават последоателно лукът, нарязан на дребно, и разреденото с вода доматено пюре. Като се изпари водата, месото се залива с бульон или гореща вода и се оставя да ври на умерен огън. В останалата мазнина се задушават оформените със специлна лъжичка като лешници моркови, целина и картофи, зеленият фасул, нарязан на ивички, и цветното зеле, накъсано на розички. Задушените зеленчуци се прибавят към полуомекналото месо заедно със сварения грах. Около 20 - 30 минути преди края на варенето се слагат обелените и нарязани на дребно домати, нарязаните на ивички и задушени с маслотогъби и леко запеченото брашно. Готовото ястие се поръсва с дребно нарязания магданоз.


 




Пт, 2024-04-19, 18:33

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP