200 г консервирана риба скумрия 300 г ориз 200 г консервирани гиби 100 г настърган кашкавал 4 супени лъжици нбрашно 400 г прясно мляко 60 г краве масло черен пипер сол на вкус.
Двете консерви се отварят, рибата се изплаква с топла вода, отцежда се и се смачква с вилица. Оризът се сварява със сол и черен пипер, отцежда се от водата и се държи на топло. Гъбите също се отцеждат от водата. Маслото се стопява в тенджера, наръсва се с брашното, разбърква се, прибавя се млякото, посолява се и се оставя да ври 7 -8 минути на слаб огън. Към полученият сос се прибавят настърганият кашкавал, рибата и гъбите. Разбърква се внимателно и се наръсва обилно с черен пипер. Оризът се разпределя в чинии, в средата се слага сместа от рибите и се сервира топло. |
Рейтинг: 0.0/0