РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Рибник - баница с рибна кайма



Начална страница
Share |
TopBg.org Топ Класация
       Продукти: 600-700 г почистено месо от риба или готова рибна кайма, 3-4 стръка праз, 20-30 почистени от костилките маслини, 1/2 чаена чаша олио,, сол, лимонов сок (или оцет), черен пипер, 1/2 кг тесто за баница.
       Приготвяне: Смляното рибно месо или готовата кайма се наръсва с лимонов сок (или оцета), сол, черен пипер и се оставя да отлежи 1 час. Празът нарязан на ситно, се задушава до омекване в половината олио, посолява се и се поръсва с черен пипер. Към него се прибавят каймата и маслините. Сместа се задушава 10 минути на тих огън.
    От тестото се разточват две кори, като долната е малко по дебела. Тази кора се поставя в тавичка, намазана с масло, а върху нея се разстила пълнежът. Отгоре се слага втората кора и се наръсва с останалото олио.


 




Чт, 2024-04-25, 18:31

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP