РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Ризото с гъби



Начална страница
 
Share |

        Ризото с гъбиПродукти: 1, 520 кг спанак, 200 г прясно масло, 117 г кашкавал, 5 бр. яйца, 450 г прясно мляко, 100 г брашно, 15 г сол, 1 г черен пипер.

        Приготвяне: Спанакът, след като се почисти и измие, се нарязва на дребно и се задушава в част от  маслото. От брашното, останалото масло и прясното мляко се приготвя бешамелов сос, който се смесва  със спанака. Прибавят се последователно един по един жълтъците, половината от настъргания на ренде кашкавал, черният пипер и солта. Всичко се разбърква добре и се смесва с разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в предварително намаслени дебелостенни форми до 2/3 от обема им, поръсват се с останалата половина от кашкавала и парченца масло и се пече при умерена температура около 15 – 20 минути. Суфлето се поднася топло веднага след изваждането му от фурната.

 


 




Чт, 2024-11-21, 11:52

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP