1/2 кг хамсия (цаца, сафрид) 1 чаена чаша оцет 1 кафена чашка олио 1 глава лук 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер 1 лимон 1 супена лъжица нарязан копър. Солената риба накисваме за едно денонощие в оцета. След това я отцеждаме и махаме главите и опашките, а на по-големите риби и гръбначната кост. Нареждаме рибата в дълбок съд с капак и я заливаме с олиото. Поръсваме с половината от ситно нарязания лук, нарязания на ситно копър и смления черен пипер. Най-отгоре поставяме половината от лимона, нарязан на тънки филийки. Захлупваме съда и го поставяме в хладилник за десетина часа. Рибата поднасяме с втората половина от ситно нарязания лук и с втората половина от лимона, нарязан на тънки филийки. |
Рейтинг: 0.0/0
|