РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Шкембе чорба



Начална страница
Share |
TopBg.org Топ Класация
     Продукти: 2 кг шкембе, говеждо или телешко, 100 г олио, 2 бр. жълтъци, 500 г прясно мляко, 50 г чесън, 10 г червен пипер, 3 г черен пипер, 20 г лютив червен пипер или 80 г лютиви пиперки.
     Приготвне: Почистеното и измито шкембе се залива със студена вода  в казан и се вари 6-8 часа, като от време на време се разбърква, за да не загори. 
     Свареното шкембе се окачва на кука, за да се изцеди. Бульонът се изсипва в казана, откъдето ще се гребе за сервиране, и към него се прибавят затопленото прясно мляко, оцветената с червен пипер мазнина и отцеденото шкембе, нарязано на дребно.
    Бульонът се подправя със счукан чесън , оцет, сол, черен пипер и оцветената с червен пипер мазнина. По желание може да се поднесе с люта чушка или в самата чорба да се постави лют червен пипер.


 




Чт, 2024-04-25, 18:52

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP