РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Симид



Начална страница
Share |
     Продукти:  2 кг брашно, 1 л вода, 2 бр. яйца, 20 г мая, 1 ч. л. сода бикарбонат, сол на вкус.
    Приготвяне: Маята се разбърква с една чаена чаша вода (40 - 500 ) и 4 - 5 с. л. брашно. Към получената рядка кашица се прибавя още брашно, за да се получи твърдо тесто, което се оставя 3-4 часа на топло (35 - 370), за да втаса. От останалото брашно, втасалата мая, яйцата (без единия жълтък), содата, около 1 литър вода и малко сол се омесва  тесто, което втасва около 1 час на топло. От него се правят симидите. За всеки симид се откъсват 3 тестени топчета (едното колкото яйце, а другите - по-малки) и се оформят 3 фитила (единият е по-дебел), които се сплитат на плитки (по-дебелият фитил се слага в средата). Симидите се нареждат в тава, намазана с олиото, и се оставят 40 - 50 минути на топло (при температура 350) да втаса, след което се намазават с разбитият с топла вода жълтък и се пекат в силна фурна десетина минути.


 




Чт, 2024-11-21, 10:50

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP