РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Сладко от ягоди



Начална страница
Вариант 1
Продукти: 
1 кг ягоди
2 кг захар
2 лъжички лимонтозу.

Приготвяне: Очиства се зелената част от ягодите (дръжките), без да се маха жилото. В съда, в който ще се вари сладкото, се нареждат ред ягоди, ред захар. Ако има  възможност, върху тях се изстисква 1 лимон. Така подредените ягоди престояват една нощ. На сутринта се слага на огъня  да врят с една чаена чаша вода. След като сиропът се сгъсти, прибавя се лимонтозуто. След 5-6 минути сладкото се сваля от огън, и съдът се разклаща, за да се събере пяната, която се отбира, а благодарение на това всяка ягода се отделя и се овалва със сироп. Ако не се направи това, ягодите се слепват една за друга.


Вариант 2
Продукти:
750 г ягоди
1 кг захар
1 ч. л. лимонена киселина
2 ч. ч. вода.
Приготвяне:  Ягодите се почистват и се изсипват в тава. Сварява се сироп от захарта и водата. След като сиропът поизстине, към него се добавят ягодите. Варят се на силен огън, като постоянно се обира пяната. Към края на варенето се прибавя лимонената киселина. Сладкото се изсипва  в дълбок съд да изстива. Насипва се в буркани.


 




Пт, 2024-04-19, 23:09

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP