РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Славянски гювеч



Начална страница
Share |
     Славянски гювеч  Продукти: 750 г агнешко месо, 200 г лук, 500 г пиперки, 500 г червени домати, 1 ч. ч. ориз, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. л. червен пипер, магданоз и сол на вкус.
       Приготвяне: Месото се нарязва на порции и се задушава в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушава  лукът, нарязан на едро, а след това се прибавя 1-2 домата, нарязани на ситно, и също се задушават. Разбърква се с червения пипер и се заливат с топла вода или бульон. Връща се месото, посолява се и се вари на тих огън до полуомекване. Прибавят се последователно ситно нарязаните пиперки, останалите домати, нарязани на ситно и оризът. Ястието се прехвърля в гювеч, залива се с малко топла вода и се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина. След изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз.


 




Пт, 2024-04-19, 19:57

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP