Продукти: 750 г агнешко месо, 200 г лук, 500 г пиперки, 500 г червени домати, 1 ч. ч. ориз, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. л. червен пипер, магданоз и сол на вкус.
Приготвяне: Месото се нарязва на порции и се задушава в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушава лукът, нарязан на едро, а след това се прибавя 1-2 домата, нарязани на ситно, и също се задушават. Разбърква се с червения пипер и се заливат с топла вода или бульон. Връща се месото, посолява се и се вари на тих огън до полуомекване. Прибавят се последователно ситно нарязаните пиперки, останалите домати, нарязани на ситно и оризът. Ястието се прехвърля в гювеч, залива се с малко топла вода и се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина. След изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Приготвяне: Месото се нарязва на порции и се задушава в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушава лукът, нарязан на едро, а след това се прибавя 1-2 домата, нарязани на ситно, и също се задушават. Разбърква се с червения пипер и се заливат с топла вода или бульон. Връща се месото, посолява се и се вари на тих огън до полуомекване. Прибавят се последователно ситно нарязаните пиперки, останалите домати, нарязани на ситно и оризът. Ястието се прехвърля в гювеч, залива се с малко топла вода и се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина. След изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз.