Продукти: 750 г агнешко месо,
200 г лук, 500 г пиперки, 500 г червени домати, 1 ч. ч. ориз, 1/2 ч. ч.
олио, 1 ч. л. червен пипер, магданоз и сол на вкус.
Приготвяне: Месото
се нарязва на порции и се задушава в мазнината, след което се изважда. В
същата мазнина се задушава лукът, нарязан на едро, а след това се
прибавят 1 - 2 домата, нарязани на ситно, и също се задушават.
Разбъркват се с червеният пипер и се заливат с топла вода или бульон.
Връща се месото, посолява се и се вари на тих огън до полуомекване.
Прибавят се последователно ситно нарязаните пиперки, останалите домати,
нарязани на ситно и оризът. Ястието се прехвърля в гювеч, залива се с
малко топла вода и се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина.
След изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз.