Продукти: 1/2 кг агнешко месо, 1 кафена чашка ориз, 2 лъжици мазнина, 1 супена лъжица брашно, 2-3 яйца, 1 връзка магданоз.
Приготвяне: Нарязваме на еднакви малки късчета месото, измиваме го, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. Посоляваме щом възври. Когато месото е полуомекнало прибавяме ориза. Прави се светла запръжка от мазнината и брашното, разреждаме запръжката и я изсипваме в супата. Доварява се. Супата се поднася с твърдо сварени яйца (2 или 3). Сваряваме яйцата, и след като изстинат напълно, ги нарязваме на дребни кубчета. Посоляваме ги на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз. При поднасяне във всяка чиния се слага от нарязаните яйца и заливаме със супата. Вместо с твърдо сварени яйца можем да поднесем супата застроена с 2 яйца и 2-3 лъжици оцет или 1/2 чаша кисело мляко.
Приготвяне: Нарязваме на еднакви малки късчета месото, измиваме го, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. Посоляваме щом възври. Когато месото е полуомекнало прибавяме ориза. Прави се светла запръжка от мазнината и брашното, разреждаме запръжката и я изсипваме в супата. Доварява се. Супата се поднася с твърдо сварени яйца (2 или 3). Сваряваме яйцата, и след като изстинат напълно, ги нарязваме на дребни кубчета. Посоляваме ги на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз. При поднасяне във всяка чиния се слага от нарязаните яйца и заливаме със супата. Вместо с твърдо сварени яйца можем да поднесем супата застроена с 2 яйца и 2-3 лъжици оцет или 1/2 чаша кисело мляко.