РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Супа от коприва



Начална страница





 
 


ПРОДУКТИ

ПРИГОТВЯНЕ
     Измива се копривата, попарва се във вряла вода, задушава се и се накълцва. Желателно е накълцването да става много набързо или да се работи чрез джуркане в дървен съд, за да може копривата да си запази всичките хранителни вещества. Затопля се масло, слага се лук, като се позапържи, прибавя се брашно, което се пържи до златисто, и след това се прибавя и копривата. Обръща се няколко пъти и се залива с кипяща вода. Ръси се сол. Подправя се с оцет или с разбито кисело мляко или със смес от разбит жълтък и кисело мляко. По същия начин се пруиготвят супуи от киселец и магданоз. Тези супи са силно витаминозни.


Рейтинг: 0.0/0


 


 


 




Чт, 2024-11-21, 08:55

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP