РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Супа от леща



Начална страница
Share |
      Продукти: 400 г леща, 100 г растително масло, 200 г кромид лук, 100 г моркови, 80 г целина, 100 г червени домати, 50 г чесън, 30 г брашно, 20 г доматено пюре, 40 г чубрица (1 клонче), 30 г магданоз, 10 г червен пипер, 30 г оцет, 30 г сол. 
     Приготвяне: Почистената и измита леща се залива със студена вода и се поставя на умерен огън да се вари. След известно време се прибавя част от растителното масло. Около 30 - 40 минути преди сваряването  на лещата  се прибавят почистените , измити и нарязани на кубчета моркови и целина, обелените скилидки на чесъна, чубрицата, а малко по-късно се добавят червените домати, нарязани на дребно.
   В останалата част от растителното масло се задушава дребно нарязаният лук, разбърква се с доматеното пюре, брашното и червеният пипер и се прибавя към супата . След като поври още 6-7 минути, супата се посолява, подправя се с оцета и се поднася с дребно нарязания магданоз.

 




Вт, 2024-03-19, 07:47

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP