РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Супа топчета



Начална страница
TopBg.org Топ Класация
Share |
     Продукти: 533 г телешко месо от труп (421 г телешко разфасовано, 506 г говеждо от труп, 421 г говеждо разфасовано, 500 г овнешко без кост, 533 г агнешко без кост, 460 г свинско от труп, 421 г свинско разфасовано, 400 г готова кайма), 100 г олио, 150 г червени домати, 100 г кромид лук, 100 г моркови, 100 г целина, 80 г ориз, 50 г магданоз, 2 г черен пипер, 40 г брашно, 300 г кисело мляко, 2 бр. яйца, 30 г оцет, 30 г сол.
     Приготвяне: Месото се обезкостява, посолява се и се смила в месомелачка. Към него се прибавя по 1/3 от ориза (полусварен), дребно нарязаният лук, смленият черен пипер, , ситно нарязаният магданоз и 1 белтък. Сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтенца, които се пускат във врящия бульон от костите. Останалата част от лука, нарязан на дребно, настърганите моркови и целина и дребно нарязаните магданозени корени се задушават в мазнината и се прибавят към месото. След 20 - 30 минути се слагат останалия ориз (суров) и дребно нарязаните домати. Готовата супа се застройва с варена застройка от млякото, брашното и яйцата, овкусява се и се поръсва с дребно нарязания магданоз и смления черен пипер. При поднасянето във всяка порция се слага по 50 г сварени кюфтенца.




 




Чт, 2024-04-25, 05:00

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP