РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Телешки салам



Начална страница
Продукти:
5 кг телешко или малачешко месо за прат 1 качество
5 кг свинско полутлъсто месо
0.125 кг сол
5 г захар
10 г черен или бял пипер
5 г червен пипер
За напълване - слепи черва от дребни преживни животни или едри преживни, може и изкуствени с диаметър 65 - 80 см.

Приготвяне: Нарязаното на късове телешко и свинско месо се смила във волфмашина с отвор на решетката 3 - 4 мм, докато се получи раздробена хомогенна маса.
Пълнене на червата - обвивките  се пълнят стегнато, връзват се в свобония край, където се прави примка и две напречни превръзки по дължината на колбаса с непрекъснат канап.
Обжарване - извършва се прави при температура 78 - 76 градуса в продължение на 120 - 150 минути.
Охлаждане - продуктите се охлаждат с течаща вода за 15 - 20 минути.


 




Чт, 2024-04-25, 22:39

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP